2015/10/11

Csináld Magad: Csillámporos, műgyanta nyaklánc

Sok ékszerkelléknek, köztük a műgyantának is kvázi határtalanok a felhasználási. A korábban már ismertetett lakkozási módszeren kívül használhatjuk őket üveglencse helyett, festve, formába öntve illetve kihasználva azt, hogy átlátszóra száradnak, használhatjuk őket kötőelemként. Erről szól ez a rövid bejegyzés is, ahol kis szitakötőket helyeztem el a műgyanta segítségével egy nagyobb, de nyitott medál belsejébe.

Hozzávalók:

Elkészítés:
Kezdjük a műgyantás medállal a készítést, mert ennek idő kell a száradáshoz. Először a medál lapos hátsórészére ragasszunk egy széles cellux darabot úgy, hogy mindenhol hozzátapadjon (ezzel biztosítjuk majd, hogy a gyanta ne folyón mellé). Ezután keverjük ki a gyantát (és mint ahogy azt már korábban írtam legyünk nagyon elővigyázatosság a gyantával, érdemes 1-2 rongyot is bekészíteni a munka előtt és olvassuk el tüzetesen a használati útmutatót.)
Miután a gyantát jó egyenletesen elkevertük nagyon óvatosan öntsünk a medál belső részébe belőle ügyelve arra, hogy a peremnél ne folyón túl. Ezután ízlés szerint helyezzünk bele szitakötőket és szórjuk meg csillámporral. Hagyjuk száradni 24 h-t majd szedjük le a hátoldalról a celluxot (és szükség esetén takarítsuk le a maradék ragasztót a hátoldaláról).
Miután a gyanta megkötött a medálhoz szerelőkarikával hozzáillesztettem a láncot és a 10 mm-es macaron medálalapomat. Ez utóbbira egy dália cabochon-t ragasztottam míg a lánc alá masnit a szaténszalagból kötöttem dísz gyanánt. Ezzel elkészült a mesés, csillámporos áttetsző nyakláncom.













Ha tetszett a bejegyzés ne felejtsétek el, hogy Alexandra boltjában (Csináljékszert) most 10% kedvezmény jár az alábbi ékszeralapokra amennyiben a "KCS10" kuponkódot használjátok (*):
Ha pedig több inspirációra és csináld magad ötletre vágytok csatlakozzatok a CsináljÉkszert! 5tletelő facebook csapatához és nézzetek be hozzám is :)

*A kód 2015.10.31-ig érvényes. Más kuponkóddal nem vonható össze, de egyéb akciókkal, például mennyiségi kedvezményekkel igen. A kódot csak regisztrált felhasználók tudják igény bevenni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése