2014/08/07

Csináld magad biciklis nyaklánc



Egy kedves facebook rajongónak megígértem, hogy egyszer készítek egy leírást a gombékszerekről és hát jobb később mint soha elven meg is született róla a blog bejegyzés (bár meg kell hagyni nem valódi gombékszerekről lesz szó). És mert hű vagyok  az egyik kedvenc móttomhoz avagy "lustaság fél egészség", ez egy 2az1-ben blog bejegyzés lesz, mert jövők egy Csináljékszert augusztusi projekttel is :)





Vágjunk egyből a közepébe:
A medálhoz gomb helyett epoxi matricát fogunk használni ezért valójában nem gombbehúzás lesz (de ez egyébként is egyszerűbb).

Hozzávalók:


-medál alap és 
-beleillő epoxi matrica
-ékszerragasztó
-olló
-mintás textil
-lánc (delfinkapocs, szerelőkarika, lánc)
-fogó

Ha valami komolyabbat szeretnétek akkor "köztes medál alapot" érdemes használni és ebben az esetben a fenti listán túl még az alábbiakra lesz szükség:

-charm és/vagy 
-egyéb díszítő elemek



Lépések:


Maga a "behúzás" epoxi matricával nagyon egyszerű: Válasszunk ki egy olyan textilt aminek tetszik a mintája: ügyeljünk arra, hogy a minta kb. akkora legyen mint az epoxi matricánk. (Persze lehet nagyobb is de akkor annak csak egy részlete fog látszódni.) Az epoxi matrica tetejére tegyünk egy csepp ragasztót és ragasszuk rá a kiválasztott mintára. Ügyeljünk arra, hogy a ragasztót kicsit szétoszlassuk, nehogy átnyomódjon a textilen. Ezek után vágjuk körbe a textilt egy kis ráhagyással (lásd a képen).

Az anyag lelógó részeit gondosan hajtsuk rá az epoxi matrica hátoldalára (mivel ez az oldal alapjáraton is ragad nem kell hozzá ragasztót használnunk). Ezután ragasszuk be a textillel bevont epoximatricát ékszerragasztó segítségével a medál alapba. És hagyjuk megszáradni. Amennyiben csak egy egyszerű medállal dolgoztunk akkor fűzzük fel a láncra és készen is vagyunk és ugyanezt a módszert alkalmazhatjuk fülbevalókhoz vagy gyűrűkhöz. 
Ha pedig köztes medált választottunk hátra van még az utolsó lépés:


Szerelőkarikával a további díszítő elemeket hozzákötjük a medálalaphoz egy fogó segítségével. Majd az egészet ráfűzzük a láncra éééésss kész :)












Ugye milyen egyszerű? :)


Mivel én kétoldalas medált használtam ezért a másik oldalra üveglencsét ragasztottam, de természetesen ezt az oldalt akár üresen is lehet hagyni, vagy tehetsz rá ugyanúgy textillel bevont epoxi matricát is. :)
Ha ugyanilyen nyakláncot szeretnétek készíteni akkor ajánlom Alexandra boltját, ahol most a szükséges alapanyagokat kedvezményesen tudjátok beszerezni.


A kedvezmény az alábbi termékekre érvényes*:


*A linkelt alapanyagokra 10% kedvezmény jár, amennyiben a "KCS10" kuponkódot használjátok. A kód 2014.08.31-ig érvényes, más kuponkóddal nem vonható össze, de egyéb akciókkal, például mennyiségi kedvezményekkel igen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése